Imago • Branding • Positionering

Een sterk merk dat aansluit op de wensen en verwachtingen van je klant en die als basis dient voor verdere communicatie en marketing.
Jouw product, dienst of organisatie is goed in wat het doet. Maar we moeten ervoor zorgen dat je onder de aandacht komt (en blijft!) bij je klanten. We gaan op zoek naar elementen die uniek en relevant zijn en veroveren daarmee een plekje in het hoofd van je klanten.

Branding is in essentie het herkenbaar maken en daarmee onderscheiden van jouw merk in een wereld vol keuze. Het is een voortdurende zoektocht naar de perfecte harmonie tussen je identiteit en de perceptie daarvan.

kernelementen

  • Missie & Visie
  • Values & Voice
  • Indentiteit & Belofte
  • Merkinnovatie
  • Merkmanagement
  • Positionering

imago als onderdeel van het geheel

We hebben een integrale benadering van communicatie. Het creeëren van een imago is een onderdeel hiervan. Het verHet sluit aan bij de boodschap die Lees meer over onze werkwijze en welke plek het creeëren van een imago inneemt binnen dit proces.

Waarom is dit van belang?

Onze economie heeft altijd op een principe van schaarste gedraaid. Schaarste dwingt tot afwegen wat we het belangrijkste vinden. Het dwingt om prioriteiten te stellen en keuzes te maken. In tegenstelling tot de moderne wereld  is een overvloed aan informatie,oplossingen, diensten en dus keuzes de meest dynamische kracht geworden.

Deze overvloed zorgt ervoor dat het vrijwel onmogelijk is  een unieke dienst of product aan te bieden. Dit vergt een nieuwe mentaliteit omtrent je merk. Daarom is branding een onmisbaar proces geworden in je communicatie en overal strategie. Om te overleven moet je op zoek naar (nieuwe/moderne) manieren om in het vizier te blijven bij je klant.  De focus moet verschuiven van kwantiteit naar kwaliteit, van massa naar individu. De echte eigenaren van merken zijn niet de bedrijven die hen uitvinden, maar de consumenten die hen koesteren of verachten. Je merk moet ergens voor staan  om met mensen te kunnen verbinden  en hen uiteindelijk te begeleiden, in hun besluitvorming maar mogelijk ook in het leven in het algemeen. Je merk moet zich bewijzen als niet alleen 'lege' marketing omhulsels, maar betrouwbare houders van betekenis.

Hoe doe je dit?

In deze zee van keuze is een emotionele connectie vaststellen met je klant van essentieel belang.  Wij mensen handelen altijd vanuit een paar fundamentele basisbehoeften. De behoefte  naar verbondenheid en onderscheiding onder andere.

Mensen zoeken naar merken die resoneren met karaktereigenschappen en willen gevalideerd worden in  bestaande wereldbeeld en ideeën (conformation bias). Een sterk merk speelt in op deze basic human needs. Het is van belang je te verplaatsen in je klant (onderzoek), en blijft dit constant doen.

Niemand gelooft je als je jezelf niet gelooft

Om hier goed op in te kunnen spelen moet een er duidelijke identiteit zijn.
Het uitgangspunt hiervoor is een duidelijk standpunt . Het hebben van waarden en overtuigingen buiten monetaire winst behalen, en openlijk en geloofwaardig overdragen van deze overtuigingen is het begin van elke relatie.

Het vaststellen van de merkidentiteit is de eerste stap in het proces, branding is het proces van het bewerkstelligen dat je klanten dit net zo zien.  Het moet van een oprechte plek komen wil je klant je geloven (betekenisgeving > visie futuron > wereld beter maken door oprechte waarde te destilleren uit commerciële ambities)

Het proces

Bij het identificeren van je merkidentiteit gaan we terug naar de kern van het bestaan van je bedrijf, je intrinsieke drive en ambities(visie). (bedrijfsanalyse).

Als deze duidelijk is en geformuleerd in een duidelijke identiteit, er doelen gesteld kunnen we kijken naar hoe we dit omvormen naar een centraal unificerend idee waarop alle communicatie, gedrag en acties op gestoeld is. Dit maakt het makkelijker een emotionele band te vormen met de wereld om je heen

Evolve or die

Branding is geen lineair proces met een begin en eindpunt. De communicatie met je klant is een conversatie. Een strategie die niet evolueert is gedoemd te mislukken. Het moet constant worden gekalibreerd naargelang een groot aantal factoren. Hierin ligt de de uitdaging voor een groot aantal individuen en bedrijven in de wereld van vandaag.


Een greep uit onze klanten


APG Algemene Pensioen Groep
algemene rubberindustrie eindhoven
andrews degen
Restaurant Apotheek
http://www.debedrijfspoli.nl/
Bos event support
Brains unlimited
Buro 046
Futuron

Klokgebouw 166-167
5617 AB Eindhoven
Leyenbroekerweg 75
6132 CC Sittard
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
+31 40 78 78 663