Over Futuron

Waarom we doen wat we doen 

Futuron is in 2002 opgericht en heeft zich door de jaren heen ontwikkeld van een webbureau tot een creatief bureau dat zich richt op het realiseren van ambities in de breedste zin van het woord.

 

Die ambitie is voor ons erg belangrijk. We werken graag samen met mensen die passie hebben voor wat ze doen. Passie inspireert en motiveert. Het brengt energie in de wereld en daar dragen we graag aan bij. Wat wij maken moet nut hebben. We geloven in de inhoud. Dat is de kern van waaruit wij redeneren. De inhoud van de boodschap, de manier waarop deze wordt vormgegeven en hoe die wordt overgedragen

Gegeven strategie, beschikbare middelen en het tijdsperspectief behoeft elk project een specifieke aanpak. We hanteren daarvoor een procesmatige en gefaseerde werkwijze. Alle aspecten en componenten die van belang zijn om een concept tot een succes te maken zullen vanuit een integrale visie op het te bereiken resultaat worden beoordeeld. 

Ons speelveld kent geen grenzen en we besteden veel aandacht aan context. Bij alles wat we realiseren denken we een paar stappen verder. We baseren ons hierbij op drie pijlers die we lenen van de Romeinse architect Vitruvius Pollio:

Firmitas (stevigheid): Kwalitatieve oplossingen die voldoen aan de gestelde eisen en die daarnaast ook duurzaam zijn op alle vlakken

Utilitas (gebruiksvriendelijkheid): Wat we maken moet nut hebben. Het ‘gebruik van’ of ‘het concept voor’ moet altijd in dienst staan van het vraagstuk

Venustas (schoonheid): De esthetiek van de beleving. Meer aandacht  door dieper in te gaan op wat mensen ervaren wanneer ze in aanraking komen met de producten of concepten. Door hier aandacht aan te besteden worden oplossingen veel completer dan slechts een direct antwoord op een vraag.

Op deze manier creëren we oplossingen die aansluiten bij ambities, die passies aanwakkeren en die uiteindelijk een bijdrage leveren aan een mooiere wereld.   

Ons team

Luc Castermans

Founder & Consultant

Chris Bergman

Consultant

Stella Pahinis

Brand Identity Designer

Jean-Francois Questiaux

Lead Developer

Hugh Messenger

Developer

Aylin Nederlof

Development & Communicatie

Rudy Godding

online marketing

Michael Prickardz

online marketing

Gerard Scanlan

coordinator vertalingen

Lotte van Moll

graphic design

Pascalle Scanlan-Videler

coordinator vertalingen

Christian Degen

graphic design

Marc Andrews

graphic design

Koen Vlemmix

AV producer

Aukje Schappin

Copywriter

Jaïr Wassink

Copywriter

Niels Feitsma

Testamonials

Mo Knops

Brand Identity Designer

Veronique Schoots

Typography

José Spanjaard

Huisstijl implementatie

Stijn Halfens

concept

Brian van Lent

SEO / SEA

Rodney Davies

SEO / SEA

Yvo Sprey

illustrator

Interesse?

Dit kun jij zijn! Wil je part- of fulltime werken of ben je op zoek naar een stageplek, neem contact met ons op.
Futuron

Klokgebouw 166-167
5617 AB Eindhoven
Leyenbroekerweg 75
6132 CC Sittard
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
+31 40 78 78 663